Както Varna24.bg съобщи Бургаският апелативен съд потвърди  определение на Окръжен

...
Както Varna24.bg съобщи Бургаският апелативен съд потвърди  определение на Окръжен
Коментари Харесай

Ето с какви мотиви потвърдиха ареста на Хюсеин!

Както Varna24.bg заяви Бургаският апелативен съд потвърди  определение на Окръжен съд – Сливен, с което по отношение на Хюсеин Хюсменов е взета мярка за неотклонение “задържане под стража “.

Припомняме, че 26-годшният Хюсеин е притеглен като обвинен за това, че на 21 ноември    в село Крушаре  при ръководство на лек автомобил " Мерцедес “, нарушил разпоредбите за движене по пътищата, като е управлявал в обитаемо място със скорост, превишаваща позволената от 50 км/час и като е нарушил задължението си да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго транспортно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно и съзнателно предизвикал гибелта на Петър Досев.

Ето и претекстовете на съда:

Бургаският апелативен съд намира за верни правните заключения на Окръжен съд – Сливен по отношение на съществуването на обосновано съмнение за авторство на действието, което се основава на обстоятелствата по делото. Безспорно по делото, че сред двата автомобила е имало прикосновение, преди настъпването на ПТП.

Представените в правосъдното съвещание пред въззивния съд доказателства – протоколи за разпити на очевидци не трансформират фактическата конюнктура. Относно втората причина за задържане под стража - заплахата лицето да се укрие или да извърши закононарушение, апелативните съдии одобряват и извода, че на стадия от воденото следствие съществува заплаха от укриване или осъществяване на ново закононарушение от страна обвииняемия.

Разследваното закононарушение е с висока степен на социална заплаха, плануваното наказване  е от 10 до 20 години отнемане от независимост, което може да е претекст за опит за укриване от проверяващите органи.

Необремененото правосъдно минало и непрекъснатия адрес са безспорни, само че не могат да се опълчват на тежестта на инкриминираното действие и събитията, водещи до извод за заплаха от укриване, показват апелативните съдии.

Разследването е в напълно начален стадий, следва осъществяването на голям брой следствени дейности. Към момента взетата мярка за неотклонение " задържане под стража “ е съобразена е със закона и доказателствата.

Определението на Апелативен съд – Бургас, с което е доказана мярката за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Хюсеин Хюсменов е дефинитивно.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР